Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Bottas slaat op de juist manier terug

Iedereen lachte hem uit of had kritiek op hem na afloop van de Grand prix van China vorige week want wie laat zijn auto...

Iedereen lachte hem uit of had kritiek op hem na afloop van de Grand prix van China vorige week want wie laat zijn auto nou spinnen achter de safety car? Ja, dat was toch echt Valtteri Bottas, maar een week later stuurde de Fin zijn zilveren bolide naar P1 in de kwalificatie. 

Niki Lauda, de adviseur van Mercedes, wist na afloop meteen dat hij moest gaan praten met Bottas. "Ik zei tegen hem: analyseer waar het fout is gegaan en zet er daarna direct een streep onder. Ik hoef je niets anders te vertellen, je moet dit voor jezelf oplossen en opnieuw beginnen." En dat opnieuw beginnen heeft Bottas dus ook echt ter harte genomen. Na de toch wel teleurstellende grand prix's van Australië en China laat Bottas in Bahrain zie tot waar hij echt in staat is. 

Lees ook: 'Verstappen zesde, Bottas pakt eerste pole'

"Coureurs hebben vertrouwen nodig en moeten het dan op een rijtje hebben in de bovenkamer. Dit is dan ook de positie waar ik de Mercedessen het liefst terug zie: op de voorste rij." Vorig jaar was het bijna elke kwalificatie raak met een één tweetje, maar dat was dit seizoen nog niet gebeurd. "Lewis en Valtteri hebben uitstekend werk geleverd."

Nu het nog in de race laten zien, dat is toch wel vrij essentieel.