Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Bottas na tweede pole: 'Winnen enige dat telt'

Valtteri Bottas pakte voor de tweede keer in zijn carrière zaterdag P1 in de kwalificatie. De Fin was er natuurli...

Valtteri Bottas pakte voor de tweede keer in zijn carrière zaterdag P1 in de kwalificatie. De Fin was er natuurlijk blij mee, maar kijkt ook al vooruit naar zondag. 

"Dit voelt goed", zo zei Bottas direct na afloop op het rechte stuk van de Red Bull Ring. "Ik vind het echt prachtig om hier te rijden. Ik heb ervan genoten vandaag. De auto werd steeds beter naarmate er meer grip kwam. Mijn ronde was niet perfect. Het had nog sneller gekund, maar het was goed genoeg." Toch zette Bottas met een niet perfecte ronde de snelste tijd ooit gereden neer op de Red Bull Ring. 

Lees ook: Max geniet op de oranjecamping (VIDEO)

De Fin kijkt uit naar de race waar hij in eerste instantie zal moeten vechten om P1 met Sebastian Vettel. "Het wordt een interessant gevecht morgen, maar ons doel is niets minder dan winnen." Hamilton moet morgen vanaf P8 een goed resultaat zien te boeken door een versnellingsbakwissel. Bottas weet zeker dat hij een mooie race tegemoet gaat. "Ik weet zeker dat Lewis een mooie race tegemoet gaat, zodat we een mooie sloot punten kunnen pakken voor het team. Ik kan niet wachten tot morgen."

Nou laat het dan ook maar zien Valtteri!