Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Bottas in wachtkamer: 'Is nog vroeg

Dat Nico Rosberg zijn vertrek aankondigde na zijn wereldtitel van vorig jaar kwam binnen als een schok. Snel werd al de...

Dat Nico Rosberg zijn vertrek aankondigde na zijn wereldtitel van vorig jaar kwam binnen als een schok. Snel werd al de naam van Max Verstappen geopperd, maar de Nederlander lag aan de ketting bij Red Bull en dus koos Mercedes enigszins verrassend voor Valtteri Bottas. De Fin kreeg alleen maar een contract voor een jaar en dus weet hij nog niet waar hij aan toe is in 2018. 

"Ik weet niet wanneer ik iets krijg te horen", zo laat Bottas weten. "Er is niet een aangewezen moment waarop we zullen beginnen met onderhandelingen, maar als coureur hoor je het liever eerder dan later. Er valt niet veel meer te zeggen dan dat, het is nog vroeg in het seizoen. Natuurlijk heb ik graag een langdurig contract bij Mercedes, dat is ook mijn doel, daar werk ik elke dag voor en dat is de reden waarom ik elk weekend alles er uit probeer te halen."

Lees ook: Wolff: 'We moeten het momentum zien vast te houden'

Maar de oud-coureur van Williams is het wel gewend om te wachten. "Het voelt vrij normaal voor mij, omdat ik dit ook had bij Williams. In de voorgaande jaren had ik op dit moment in het seizoen ook geen idee wat er voor mij in het verschiet lag, dus ik ben het wel gewend." De Fin laat weel duidelijk weten dat hij nog niet met andere teams heeft gepraat.  

En dat is logisch als je volgend jaar misschien weer bij één van de beste teams kunt rijden..