Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Bizarre dag Di Resta: 'Ik had niet meer kunnen verwachten'

Het was een bizarre gewaarwording voor Paul di Resta zaterdagochtend. Hij stond op als tv-commentator voor Sky Spor...

Het was een bizarre gewaarwording voor Paul di Resta zaterdagochtend. Hij stond op als tv-commentator voor Sky Sports, maar om twee uur zat hij in de Williams van Felipe Massa. 

De Braziliaan was vrijdag al niet geheel fit en dus werd Di Resta toen al ingelicht dat hij wel eens zou moeten racen. Na de derde vrije training ging het echt niet meer voor Massa en dus werd Di Resta in twee uur klaargestoomd om goed te kunnen deelnemen aan de kwalificatie. ''Het team legde me heel duidelijk uit wat de bedoeling was. Verwachtingen waren er niet,'' zo vertelt hij aan GPUpdate.net. ''Ik werd meteen in het diepe gegooid voor een kwalificatie. Tegen de allerbeste coureurs van de wereld, die al een half jaar in deze auto's rijden en rond deze tijd van het jaar keihard vechten voor nieuwe contracten. Tijd om erin te komen had ik niet.''

Lees ook: 'Verstappen blij met P5: 'Eindelijk balans in de auto'

Toch deed de Brit het meer dan behoorlijk. ''Ik heb mezelf wel verbaasd. Onder deze omstandigheden had ik niet meer van mezelf kunnen verwachten." En dus wacht nu nog een race terwijl Di Resta slecht een handvol rondjes reed tot nog toe. Hij heeft dan ook maar één doel. ''De finish halen en een redelijk tempo rijden zou mooi zijn. Maar ik weet niet hoe deze auto's aanvoelen met een volle tank, hoe deze banden slijten. Voor hetzelfde geld rook ik binnen twee rondjes mijn banden op, simpelweg omdat ik niet weet hoe ik ermee om moet gaan. We zullen zien."

Maar het leest nu al als een jongensboek! 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws