Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Andretti: 'Talent van kaliber Max komt niet vaak voorbij'

Verschillende oud-coureurs hebben zich al meermaals uitgelaten over het ongekende talent waar Max Verstappen mee gezegen...

Verschillende oud-coureurs hebben zich al meermaals uitgelaten over het ongekende talent waar Max Verstappen mee gezegend is. Mario Andretti doet nu ook een duit in het zakje. Max is een ster in worden, maar volgens Andretti moet er dan wel voorzichtig mee omgegaan worden. 

"Max is een absolute revelatie, talent van dit kaliber komt niet zo vaak voorbij," zo vertelt Andretti aan GPUpdate.net. "Als je kijkt wat hij inmiddels heeft bereikt op een dusdanige jonge leeftijd, dan merk je pas hoe ontzettend volwassen hij eigenlijk al is. Hij is niet alleen razendsnel, hij maakt tevens amper fouten. Wat dat betreft lijkt hij veel meer op de veteranen. Hij rijdt op de limiet en dat is leuk om naar te kijken."

Lees ook: Verstappen: 'Baku is een speciaal stratencircuit'

Andretti vergelijkt Max voor het gemakt even met Sebastian Vettel. "We hebben Vettel ooit zijn koers naar de absolute top zien inluiden met een spectaculaire overwinning op Monza, in een wagen die niet in staat werd geacht om te zegevieren. Dat laat zien hoeveel talent een coureur heeft. Max laat elke keer weer zijn talent zien bijvoorbeeld vorig jaar in Brazilië, toen hij waanzinnig reed. Dat is wat een toekomstig wereldkampioen kenmerkt. Hij zal zijn plaatsje vanzelf verdienen, we hoeven niets te haasten. Eens in de zoveel tijd staat er een grote ster op, in deze generatie is dat Max."

En dat is ook wel weer eens goed om te horen!