Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Alonso weet het zeker: 'Had hier kunnen winnen

Het is het hele seizoen al kommer en kwel bij McLaren-Honda en zondag kreeg het in Azerbeidzjan voor het eerst zelfs twe...

Het is het hele seizoen al kommer en kwel bij McLaren-Honda en zondag kreeg het in Azerbeidzjan voor het eerst zelfs twee auto's aan de finish. Fernando Alonso pakte ook nog eens punten, maar dat was voor de Spanjaard niet genoeg. 

'Het is ongekend om onze eerste punten van het seizoen te scoren op een baan waar inhalen ontzettend moeilijk is, onze wagen allerminst competitief is en waar we als negentiende moesten starten na een legio aan straffen," zo begon Alonso zijn praatje na afloop. Maar daarna werd de Spanjaard ineens een stuk minder realistisch. "De race kwam naar ons toe dankzij alle uitvalbeurten, ik wist uit de problemen te blijven.. Toch denk ik dat ik voor het podium had kunnen vechten, misschien zelfs wel voor de zege."

Lees ook: Alonso held van de dag: 'Wilde ze iets teruggeven'

Oké, natuurlijk reed Alonso na de code rood achter Daniel Ricciardo en kregen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel problemen, maar om nou te zeggen dat je dan meteen kunt winnen.. "We hebben voldoende mogelijkheden gemist omdat we niet snel genoeg waren, toch hebben we twee puntjes gescoord. Laten we daar dan maar tevreden mee zijn."

Dat klinkt al weer veel beter, Fernando