Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Alonso: 'Niemand is groter dan zijn team'

Fernando Alonso zette vorige week zijn auto in de pits tijdens de race op Spa-Francorchamps. Toen bleek dat het team nik...

Fernando Alonso zette vorige week zijn auto in de pits tijdens de race op Spa-Francorchamps. Toen bleek dat het team niks terug kon vinden over een probleem op de data begon iedereen te twijfelen. Zou Alonso er klaar mee zijn om voor spek en bonen mee te rijden in het geweld van de Formule 1? 

''Ik heb het gelezen, en ik verbaasde me erover", zo vertelt de Spanjaard op het circuit van Monza. "Mensen lijken te vergeten dat ik hier al drie jaar rondloop en in die seizoenen altijd heb gemaximaliseerd. Ik duwde mijn wagen eens richting de pits op de Hungaroring en wilde racen in Bahrein met een gebroken rib.'' En dus is er volgens de Spanjaard ook niks aan de hand en was er wel degelijk een probleem met zijn bolide. 

Lees ook: Alonso is er nog niet uit: 'Maar heb goed gevoel'

''Ik had problemen met de krachtbron in de laatste drie à vier rondjes van mijn wedstrijd. Het is me een paar keer eerder overkomen dat wanneer een aantal sensoren ermee ophielden, dat ik de motor uiteindelijk opblies. Ditmaal hebben we de wagen uit voorzorg maar direct naar binnen gereden." Ook van de geructen dat Alonso aan McLaren zo hebben vertelt dat ze moeten kiezen tussen hem en Honda blijkt niets waar. ''Dat heb ik ook gelezen, en dat is complete onzin. Niemand is groter dan zijn team."

Maar het wordt wel tijd dat Alonso weer eens voor de overwinning kan gaan!