Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Alonso laat zijn kunsten zien in Indianapolis

Fernando Alonso is na de grand prix van Spanje direct naar Amerika gevlogen om te kunnen testen in Indianapolis voo...

Fernando Alonso is na de grand prix van Spanje direct naar Amerika gevlogen om te kunnen testen in Indianapolis voor de Indy500. De Spanjaard liet direct zijn klasse zien. 

Maandag kende Alonso zoals dit seizoen zo vaak bij McLaren-Honda problemen met zijn auto, maar dinsdag had de 35-jarige coureur een goede dag met 117 rondjes. Alonso leerde vooral om te gaan hoe hij moet inhalen op de ovale baan en hoe gebruik te maken van de slipstream. "Het ging oké, een beetje zoals verwacht. Het is hier heel belangrijk om heel dicht achter de auto voor je te blijven, daar pluk je het volgende rechte stuk de vruchten van."

Lees ook: 'Alonso: 'Publiek heeft me geholpen'

Alonso was ook zeer tevreden met zijn collega's. "Het was een goed trainingsdag en ik zit in het beste team om dit soort dingen te leren: we hebben zes auto's en waren samen op de baan. Mijn teamgenoten zijn ongelooflijk, ze hielpen mij continu en soms had ik op de baan in de gaten dat ze iets voor mij wilden betekenen. Dit was voor mij de eerste keer, ik leerde ieder rondje bij. Ik volgde ze, keek hoe zij het deden. Het was echt heel nuttig."

Dit weekend staan de kwalificaties op het programma voor de Spanjaard. 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws