Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Alonso is er nog niet uit: 'Maar heb goed gevoel'

Het begint er steeds meer op te lijken dat Fernando Alonso zijn contract bij McLaren-Honda gaat verlengen. Waar hij aan...

Het begint er steeds meer op te lijken dat Fernando Alonso zijn contract bij McLaren-Honda gaat verlengen. Waar hij aan het begin van het seizoen veel problemen kende met de Honda motor wist hij in Hongarije een knappe zesde plaats te geven. Alonso ging daardoor met een goed gevoel op vakantie. 

''Ik sta heel erg open voor de toekomst, maar ik heb nog geen besluit genomen,'' zo liet Alonso weten aan CNN. ''Ik ben in gesprek met McLaren natuurlijk, want dat is het team waarvoor ik nu rijd. Ik denk dat we nog dingen samen met elkaar te bereiken hebben. We willen samen winnen. Waar dat van afhangt? Puur van hoe competitief we gaan zijn. Iedereen heeft zo zijn eigen mening over wat wij kunnen gebruiken, ik heb die ook. Ik ga deze niet met jullie delen, maar de gedachten zijn zeker aanwezig."

Lees ook: Alonso: 'Ben beter dan tien jaar geleden'

Alonso maakte dit jaar een kortstondig overstapje naar de IndyCar voor de Indy500, maar voorlopig hoeven we hem daar nog niet te verwachten. "Formule 1 is mijn prioriteit, mijn leven. Ik wil het wereldkampioenschap nog een derde keer kunnen winnen en dat is waar ik op hoop. Als ik geen duidelijk project zie, zal ik naar mogelijkheden buiten de Formule 1 kijken. Dit zal echter niet eerder dan november of december zijn. Ik heb het gevoel dat het allemaal weleens kan gaan lukken, volgend jaar."

Een strijd volgend jaar tussen Lewis, Sebastian, Max en Fernando zou toch fantastisch zijn?!