Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Alonso hoop op regen: 'Heb niets te verliezen'

Fernando Alonso zat er vrijdag bij de vrije training goed bij. Tot tweemaal toe eindigde de Spanjaard in de top tien en...

Fernando Alonso zat er vrijdag bij de vrije training goed bij. Tot tweemaal toe eindigde de Spanjaard in de top tien en dus bleek de verbeterde Honda motor effect te hebben. Al schuift het middenveld nu nog wel dichter bij elkaar. Iets wat ook Alonso en teamgenoot Stoffel Vandoorne opviel. 

"Tien auto's zaten binnen een seconde," zo vertelt de Belg na afloop. "In de kwalificatie zal het dus aankomen op details en op dit korte circuit kunnen honderdsten van seconden een groot verschil maken. We gaan er alles aan doen om de afstelling perfect te krijgen en alles eruit te halen wat erin zit."

Lees ook: Webber: 'Alonso hoort te strijden om de titel'

Alonso hoopt dan ook op regen de komende dagen. "Het lijkt erop dat we veranderlijk weer krijgen op zaterdag en zondag. Dat is altijd welkom, tenzij je voor het kampioenschap vecht. In lastige omstandigheden kan het dubbeltje twee kanten opvallen, maar als je weinig te verliezen hebt is het altijd prima."

En voor Max is regen natuurlijk ook altijd prima..