Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Alonso: 'Ben beter dan tien jaar geleden'

Het is tot nog toe niet het seizoen waarop Fernando Alonso met McLaren-Honda op had gehoopt toch is de Spanjaard tevrede...

Het is tot nog toe niet het seizoen waarop Fernando Alonso met McLaren-Honda op had gehoopt toch is de Spanjaard tevreden. Hij zelf ondergaat een topseizoen, maar is vooral hard voor zijn broodheer. 

"Als team kunnen we allerminst tevreden zijn met het seizoen tot dusver," zo begint Alonso. "Vorig jaar kwamen we nog geregeld in Q3 terecht, maar dat is dit seizoen absoluut lastiger. Persoonlijk gezien is het daarentegen een heel goed seizoen voor mij. De wagens van 2017 passen veel beter bij mijn rijstijl en ik voel me veel competitiever dan in voorgaande jaren. Ik had natuurlijk de Indy 500, wat een erg vette ervaring was. Bovendien loopt mijn kartcircuit goed en zodoende is het een geweldig eerste halfjaar van 2017 voor mij geweest." Alonso merkt echter wel dat hij ouder wordt. "Je moet langer herstellen. Dus moet ik gedisciplineerder trainen. Een potje voetbal of tennis op woensdag daar heb ik zondag tijdens de race nog last van. Dus dat kan ik beter niet meer doen." 

Lees ook: 'Alonso houdt wel van competitie (VIDEO)'

Vooral in het hoofd zit het dus op het moment goed bij de ervaren Spanjaard. "Mentaal gezien denk ik dat ik beter voorbereid ben dan iedereen, aangezien ik meer ervaring heb. Je weet hoe je met de startprocedure om moet gaan, je weet hoe je je banden in het juiste window krijgt tijdens de kwalificatie, je weet hoe je de boel moet opwarmen in de formatieronde, je weet hoe je met de pitstops moet omgaan. Dat maakt je gewoonweg een betere coureur. Dus al met al, die twee dingen gecombineerd, denk ik dat een betere coureur ben dan tien jaar geleden."

Nu nog hopen op een overwinning, Fernando. 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws