Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Abiteboul: 'We moeten motoren minder belangrijk maken'

Het seizoen verloopt voor Renault nog niet zo als het vooraf had gehoopt, maar dat komt mede doordat de power unit zwakk...

Het seizoen verloopt voor Renault nog niet zo als het vooraf had gehoopt, maar dat komt mede doordat de power unit zwakker blijkt te zijn dan vooraf gehoopt. In 2020 wordt de motorformule gewijzigd iets waar Cyril Abiteboul een duidelijke mening over heeft. 

"Ik wil het simpel en eenvoudig houden," zo vertelt de Fransman aan Formule1.com. "Natuurlijk blijft de motor belangrijk, maar naar mijn mening moet de balans verbeteren. De slagvolgorde van de grid wordt anno 2017 grotendeels bepaald door de kracht van de motoren, dat kan niet gezond zijn voor onze sport. Een team dat een geweldig chassis heeft gebouwd moet ook een kans hebben op de overwinning."

Lees ook: Verstappen: 'Ik maak me zorgen om volgend jaar'

Abiteboul geeft ook alvast een kleine tip weg voor de motorformule voor na 2020. "Er is een voorstel gedaan om de huidige motorformule te behouden, maar dan met hogere brandstoftoevoer en meer geluid. Daarnaast is er ook een tweede voorstel gedaan, waar een simplificatie van het huidige blok wordt voorgesteld. Een aantal onderdelen zullen dan worden verwijderd, al blijft het elektrische gedeelte wel aanwezig."

Meer geluid zeggen we nooit nee tegen!