Door: Redactie Panorama Fotografie:
Fail
1

Vrouw die uitkering kreeg vanwege 'handicap' verraadt zichzelf door vakantiekiekjes (FOTO'S)

De 58-jarige Linda Hoey viel behoorlijk door de mand toen de 'invalide' vrouw vakantiekiekjes deelde. De uitkerings...

De 58-jarige Linda Hoey viel behoorlijk door de mand toen de 'invalide' vrouw vakantiekiekjes deelde. De uitkeringsdienst heeft dan ook meteen na haar vakantie de invaliditeitsuitkering stopgezet. 

Ernstige, lichamelijke klachten

De vrouw uit het Verenigd Koninkrijk klaagde vanaf 1997 al over ernstige, lichamelijke problemen. Ze zou reuma hebben, niet meer kunnen lopen én niet meer mogen werken omdat ze haar armen niet tot boven haar hoofd kan liften. Ze kreeg bij elkaar dan ook al £81.000 (€90.000) van verschillende uitkeringsinstanties, omdat ze 'invalide' was.

Verzonnen

Toch bleek dit allemaal verzonnen te zijn, toen ze haar twintigjarig huwelijk vierde tijdens een vakantie. Ze plaatste haar vakantiekiekjes waarop te zien is dat de vrouw aan het duiken is, op een quad zit en ook nog eens op een kameel rijdt.

Toen de uitkeringsinstantie werd getipt, werd er direct een onderzoek ingesteld. Wat bleek? De vrouw had een abonnement bij een sportschool en ging geregeld zwemmen en badmintonnen. Ook was er niets in haar huis dat bewees dat Linda inderdaad invalide was.

Linda heeft in al die jaren duizenden euro's weten af te troggelen bij verschillende instanties. De vrouw moet in september voorkomen.

Dit bericht verscheen eerder op Grazia.

Beeld: BSR Agency.