Door: Martijn Haas
Fail

Voetbal is zijn ballen kwijt

Waar moet het heen? Het EK-voetbal voor vrouwen is de grootste hype van de zomer van 2017 geweest. Dat wil zeggen dat d...

Waar moet het heen? Het EK-voetbal voor vrouwen is de grootste hype van de zomer van 2017 geweest.

Dat wil zeggen dat de weg nu vrij is voor nog meer afgeleiden van de edele mannensport die voetbal ooit was. Krijgen we straks twee weken lang op televisie het WK voor voetballende E'tjes? Het WK paralympic-voetbal? Gaan jonge kinderen sowieso gemixt voetballen, met jongens en meisjes door elkaar, zoals hier en daar wordt voorgesteld? En is die hele afslag richting de feminisering van het voetbal niet ooit begonnen bij David Beckham en daarna doorgezet door Christiano Ronaldo? 

Nee, om met oud premier Den Uyl te spreken: "Het zal nooit meer worden zoals het was."

Als jonge vader die zijn zoon op een stoere sport wil stoppen weet je tegenwoordig wel beter. Dan ga je eens een verregend middagje op een veld in een uithoek van de gemeente naar een rugbytraining kijken. Want rugby, beste Pano-lezer, dat is pas een mannensport. Rugby wordt het nieuwe voetbal, als het aan ons ligt. En voetbal, dat wordt het nieuwe jazzballet. Het is niet anders en wie het niet door heeft die gaat niet mee met zijn tijd.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws