Door: Y.M. Osterloh
Fail
3

Vijf bizarre sterfgevallen

Je kunt op veel manieren de pijp uit gaan. Ziektes, ongelukken of vredig in je slaap. Van sommige sterfgevallen moet je...

Je kunt op veel manieren de pijp uit gaan. Ziektes, ongelukken of vredig in je slaap. Van sommige sterfgevallen moet je je echter even achter de oren krabben. Hoe heb je dat in godsnaam voor elkaar gekregen? Hoe stom kun je zijn? Wij hebben 5 van die bizarre sterfgevallen op een rijtje gezet.

1. Per ongeluk door een ruit gesprongen

Wie? Garry Hoy (38)
Wanneer? 9 juli 1993
Waar? Toronto, Canada

Garry Hoy stond bekend als één van de beste advocaten bij advocatenkantoor Holden Day Wilson. Hij houdt wel van een lolletje en schept graag op over de onbreekbare ramen in de wolkenkrabber die zijn kantoor huisvest. Om zijn woorden kracht bij te zetten springt hij weleens tegen de ruiten op. Gewoon, voor de grap. Telkens veert hij terug. Tot vrijdag 9 juli 1993. Op de 24ste verdieping is een receptie georganiseerd voor een groepje bezoekende rechtenstudenten. Hoy grijpt zijn kans en vertelt over de onbreekbare ruiten. Opnieuw springt hij tegen de ruit op. Hij veert niet terug, maar breekt recht door de ruit heen en valt naar beneden. Hartstikke dood.

2. Dodelijke selfie

Wie? Oscar Otero Aguilar (21)
Wanneer? Augustus 2014
Waar? Mexico-Stad, Mexico

In het weekend van 2 en 3 augustus is Oscar thuis een avondje aan het zuipen met twee vrienden. Hij haalt een pistool tevoorschijn en komt met het plan een gevaarlijke selfie te maken voor op Facebook. Het pistool gaat plotseling af en Oscar raakt zichzelf in het voorhoofd. Hij is op slag dood. Voortaan toch wat beter opletten of het pistool geladen is.

3. Fatale werkmarathon

Wie? Mita Diran (27)
Wanneer? December 2013
Waar? Jakarta, Indonesië

Copywriter Mita Diran heeft een goed plan, vindt ze zelf. Ze gaat acht dagen non-stop werken. Maar na dertig uur komt haar opvallende marathon ten einde. De combinatie van vermoeidheid en een lading energiedrankjes wordt haar fataal. De overdosis cafeïne scheurt een bloedvat in haar hersenen. Ze zag het zelf niet aankomen, vlak voor haar dood plaatste ze nog een tweet. 

4. Dood in de mat

Wie? Kendrick Johnson (17)
Wanneer? Januari 2013
Waar? Valdosta, Verenigde Staten

Er staan opgerolde matten in de gymzaal van Lowndes High School. In één van de matten wordt een gruwelijke ontdekking gedaan: het levenloze lichaam van de scholier Kendrick Johnson. Hij draagt geen schoenen. Drie scholieren verklaren later dat hij waarschijnlijk zijn schoenen zocht, omdat de leerlingen vaker schoenen in de matten verstoppen voor de gymles. De officiële lezing is dat Kendrick is gestikt, maar de familie van de jongen gelooft dit niet. Nu blijkt uit onderzoek van een privé-detective dat Kendrick is gestorven door een klap met een stomp voorwerp. Nog altijd is niet precies duidelijk wat er gebeurd is.

5. Exploderende kauwgom

Wie? Vladimir Likhonos (25)
Wanneer? December 2009
Waar? Konotop, Oekraïne

De broer van scheikundestudent Vladimir Likhonos hoort een knal. Als hij bij zijn broertje gaat kijken wat er is gebeurd, krijgt hij de schrik van zijn leven. Vladimir zit achterover in zijn bureaustoel. Zijn onderkaak is verdwenen, zijn gezicht vreselijk toegetakeld. Wat blijkt: Vladimir heeft zijn kauwgum per ongeluk in explosief poeder gedoopt, terwijl hij zijn kauwgum eigenlijk in citroenzuur wilde dippen. De combinatie van speeksel en het poeder blies zijn gezicht op. 

Veilige zondag, iedereen.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws