Door: Jeroen Kraak
Fail

Schokkend: Leeuw valt temmer in circus aan voor de ogen van kinderen (VIDEO)

In Nederland zie je geen wilde dieren meer in het circus, maar in Frankrijk is dat een ander verhaal. Daar kun je nog st...

In Nederland zie je geen wilde dieren meer in het circus, maar in Frankrijk is dat een ander verhaal. Daar kun je nog steeds leeuwen en tijgers zien tijdens de show. Meestal gaat dat altijd wel goed, maar soms kan het ook gigantisch misgaan. Zo ook deze keer.

Het incident gebeurde bij het Buffalo Circus in Doullens, een stad in het noorden van Frankrijk. De leeuwentemmer was net bezig aan het laatste deel van de show toen de leeuw plots bovenop de man sprong. Personeel kon het dier uiteindelijk verjagen door een brandblusser op hem te richten, aldus de Franse krant Courrier Picard.

De dompteur werd door de leeuw bij de keel gegrepen en hield aan de worsteling uiteindelijk verschillende kneuzingen en open wonden over.

Lees ook: Leeuw doodt illegale jager!

Euthanasie

Er wordt nu overwogen om het roofdier af te maken. 'Hij viel iemand aan en voelt zich nu dominant. Hierdoor kunnen we niet meer met het dier verder’, zegt een directielid van het circus tegen de Franse krant.

Kinderen

Het ongeluk speelde zich af voor de ogen van een aantal kinderen die het circus bezochten. Op de video hoor je ze huilen en je ziet ze zelfs wegduiken voor het horrortafereel. Thuis hebben ze er nog steeds last van.

Zie ook: Porno-actrice gebeten door haai tijdens shoot (VIDEO)

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws