Door: Jeroen Kraak Fotografie: Youtube
Fail

Miljoenenjachtverliezer gaat opnieuw naar de rechter

Miljoenenjachtdeelnemer Arrold gaat weer naar de rechtbank. Hij gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter, die hem geen herkansing wilde geven in het spel.

'Per ongeluk'

Arrold deed 4,5 jaar geleden mee aan het programma Miljoenenjacht van de Postcode Loterij en Endemol. Hij kreeg een deal aangeboden van €125.000 die hij accepteerde, maar kwam er later op terug. Hij zij direct dat hij per ongeluk op de knop had gedrukt. Helaas voor hem liet de notaris niet toe dat hij terug kon komen op zijn beslissing. Bovendien bleek later ook nog eens dat er €5 miljoen in zijn gekozen koffer zat.

Omdat hij niet terug kon komen in het spel, ging hij naar de rechter. De deelnemer vond dat hij door de schuld van Endemol veel geld had verloren. De productiemaatschappij had volgens advocaat Peter Plasman het spel niet mogen afbreken.

De speler eisde in de zaak een schadevergoeding of de kans om het spel opnieuw te mogen spelen vanaf het moment dat het gestopt was. Natuurlijk wel met een willekeurig gekozen koffer. De rechter ging hier niet in mee en gaf Endemol gelijk.


Miljoenenjachtdeelnemer verliest zaak tegen Endemol
Lees ook:
Miljoenenjachtdeelnemer verliest zaak tegen Endemol
Arrold van den Hurk wist het zeker: in zijn koffer zat tijdens het tv-spelletje Miljoenenjacht vijf miljoen. Toch drukte...

Hoger beroep

Toch ziet advocaat Peter Plasman kansen in het hoger beroep. Volgens hem heeft het hof eerder gezegd dat het onjuist is dat de rode knop het einde van het spel was. Hij wil daarom een bodeprocedure starten, meldt het AD.


Flinke kritiek op 'aanmaningsbrief' Postcode Loterij
Lees ook:
Flinke kritiek op 'aanmaningsbrief' Postcode Loterij
Dat de Nationale Postcodeloterij veel reclamebrieven doorstuurt wekt bij velen al ergernis. Met een nieuwe marketingtruc gaat het bedrijf echter volgens velen mensen op social media te ver.