Door: Y.M. Osterloh
Fail

Kruimeldieven bellen per ongeluk alarmnummer, verklappen overval

Kruimeldieven zijn over 't algemeen niet de slimste criminelen. Twee Amerikaanse boefjes bewijzen dat maar weer een...

Kruimeldieven zijn over 't algemeen niet de slimste criminelen. Twee Amerikaanse boefjes bewijzen dat maar weer eens. Op misschien wel de meest stupide wijze ooit.

Het had de openingsscène van een misdaadfilm kunnen zijn. Op een parkeerplaats wachten twee boeven op het juiste moment om een zaak te overvallen. Twee boeven uit de Amerikaanse staat Kentucky, Robert Bourne en David Grigsby, zullen het echter nooit schoppen tot de betere misdaadkraker. Een slechte comedy misschien. Heel misschien.

Lees en zie ook: criminele eekhoorn steelt vermogen aan kerstverlichting (VIDEO)

Ingegrepen

Deze kruimeldieven waren in een auto op de parkeerplaats van restaurant Brothers' BBQ - in het stadje Danville - een overval op de eetschuur aan het uitstippelen. Per ongeluk maakte één van hen een ouderwets broekzakbelletje naar het Amerikaanse alarmnummer 911. De alarmdesk luisterde aandachtig mee en greep al snel in. De politiecommissaris van Danville, Tony Gray, werd gewaarschuwd. Wat bleek? Hij was een hapje aan het eten in het grillrestaurant. Het zal je niet verbazen dat de twee niet al te snuggere boeven rap aangehouden konden worden.

Relatief goed

Het lijkt erop dat Bourne (het minder geniale neefje van?) en Grigsby er nog relatief goed vanaf zullen komen. Beide heren zijn aangeklaagd voor openbaar dronkenschap. Grigsby moet zich daarnaast voor de rechter verantwoorden voor het in de auto in bezit hebben van een geopend blikje met alcohol en verstoring van de openbare orde. De aanklager onderzoekt ondertussen het lachwekkende telefoontje.

Sukkels!

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!