Door: Jeroen Kraak
Fail

Google Maps zorgt voor chaos in dorp

Lekker makkelijk: vroeger zat je met kaarten te zeulen, terwijl je nu alles vindt via Google Maps. Toch kan het ook wel...

Lekker makkelijk: vroeger zat je met kaarten te zeulen, terwijl je nu alles vindt via Google Maps. Toch kan het ook wel eens misgaan.

Dat overkomt toeristen bij een Noors dorpje. Het kleine gehucht Fossmork wordt per ongeluk geteisterd door een plaag van reizigers. Het navigatiesysteem geeft aan dat er een beroemd fjord zich op de locatie bevindt, maar het wonder der natuur ligt echter 32 kilometer verderop

Drukte

De fout zorgt voor enorme chaos in het dorpje. ’s Zomers zorgt het voor een enorme rij minibusjes buiten de bebouwde kom. ‘Wanneer we thuis zijn, komen er soms wel vijf verwarde toeristen per dag bij ons naar binnen. Wij zeggen ze dan om om te draaien, aangezien het fjord hier helemaal niet is. Maar af en toe worden ze zelfs geïrriteerd’, zegt bewoner Gunnar Bøe tegen de Noorse krant Stavanger Aftenblad.

Lees ook: 6 termen die je NOOIT moet googelen

‘Soms lenen we ze een verrekijker en dan kunnen ze in de verte de klif zien liggen met alle toeristen erop. Dat is toch soms best grappig. We komen in contact met veel mensen die we anders niet zo snel tegenkomen zoals Chinese en Japanse toeristen. Er was zelfs een Amerikaan die ons huisje wilde kopen, omdat hij het een prachtige locatie vond.’ Toch is niet iedereen er blij mee. Het ooit zo rustige dorpje is niet meer zo stil in de zomer.

Lees ook: De verborgen geintjes van Google

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws