Door: Y.M. Osterloh
Fail

Getikte voetbalfan probeert met 1300 tegenstanders te matten

Elke zondag rond deze tijd delen wij een internetklassieker. Een artikel van Panorama.nl dat het waard is om nog eens ee...

Elke zondag rond deze tijd delen wij een internetklassieker. Een artikel van Panorama.nl dat het waard is om nog eens een keer te lezen. Met vandaag, uit 2016, een idiote fan.

Bizarre beelden uit Engeland. Daar probeerde een fan van de Engelse laagvlieger Southend United een potje te matten met maar liefst 1300 supporters van de tegenpartij. Nou weten we dat die Engelsen fanatiek kunnen zijn, maar dit.. Wat een waus!

Southend United en Colchester United zijn clubs waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord. Deze laagvliegers uit de League One - het derde professionele niveau van Engeland - streden afgelopen weekend tegen elkaar op Roots Hall, het veld van Southend. Het potje ging om veel meer dan drie punten, aangezien de twee clubs uit het Engelse graafschap Essex bittere rivalen zijn. 

Lees ook: heftige incidenten in het Nederlandse voetbal

In te slaan

En dan kan het helemaal uit de hand lopen. Zo ook afgelopen zaterdag. Nadat Southend een goal maakte, ging één fan van de ploeg uit de badplaats Southend helemaal door het lint. De fan, een man waar (vooralsnog) geen gegevens van bekend zijn, sprintte het veld over richting de 1300 meegereisde supporters van Colchester. Daar, bij het uitvak, probeerde de getikte voetbalfan te matten met de rivaliserende supporters. Op enkele video's is duidelijk te zien dat de man in de menigte in begint te slaan en dan al snel wordt weggehaald door enkele oplettende stewards. De politie van Essex is inmiddels een onderzoek gestart.

Totaal idioot, wel geinig of gewoon heel moedig? Zeg het maar. De wedstrijd eindigde overigens in een keurige 3-0 voor Southend United.

Wat een waus, zeg.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws