Door: Y.M. Osterloh
Fail

Engelsman bezat zich in pub: klimt glazen dak winkelpassage op, krijgt straf (FOTO)

Een straalbezopen Engelsman klom op het glazen dak van een winkelpassage en viel in slaap. Ach, kan gebeuren. Alhoe...

Een straalbezopen Engelsman klom op het glazen dak van een winkelpassage en viel in slaap. Ach, kan gebeuren. Alhoewel.. De rechtbank kon er niet om lachen.

Isaac Moore, uit het Engelse graafschap Cambridgeshire, had 't afgelopen weekend wat te vieren. De 27-jarige Engelsman wist een nieuw baantje te bemachtigen, dus toog hij met zijn vrienden richting het centrum van universiteitsstad Cambridge en zette hij het in een pub op een zuipen. De pints waren niet aan te slepen, het was één groot feest. 

Lees ook: bezopen gast geeft gigantische fooi in restaurant, heeft volgende dag spijt

Overdreven

De volgende ochtend werd Moore gewekt door enkele brandweerlieden. Hij was op het glazen dak van een winkelpassage in slaap gevallen (zie foto) en had geen idee hoe hij daar precies terecht was gekomen. Beneden stond de politie Moore op te wachten. Het drankorgel zelf vond het autoritaire onthaal zelf maar wat overdreven. Kan gebeuren, toch?

Spijt

Eenmaal ontnuchterd veranderde Moore van mening. Hij schaamde zich kapot, zo zei hij in de rechtbank van Peterborough. Ook realiseerde hij zich dat zijn drankgelag een best gevaarlijke situatie opleverde. Zeker aangezien winkelend publiek de zatlap ontdekte, ruim 22 meter boven hen. Moore, die via een brandtrap omhoog zou zijn geklommen, bekende schuld aan verstoring van de openbare orde en toonde spijt. De jury - rechtspraak is ook in Groot-Brittannië een jurysport - veroordeelde hem tot een voorwaardelijke taakstraf en een boete.

Hun definitieve oordeel: ''We don't want Moore.''

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws