Door: Redactie Panorama Fotografie:
Fail
0 bekeken
1

Chinese toerist per ongeluk in AZC geplaatst

In Duitsland is een Chinese toerist per ongeluk in een AZC geplaatst. Dat meldt NU.nl. De 31-jarige Chinese man was op...

In Duitsland is een Chinese toerist per ongeluk in een AZC geplaatst. Dat meldt NU.nl.

De 31-jarige Chinese man was op vakantie in de Duitse stad Heidelberg toen hij beroofd werd van onder andere zijn paspoort. Toen hij aangifte wilde doen bij het plaatselijke politiebureau kreeg hij in plaats van een aangifteformulier een asielaanvraag onder zijn neus geschoven. 

Omdat de man alleen Mandarijn spreekt en leest, kon hij de Duitse autoriteiten niet duidelijk maken dat het om een vergissing ging toen hij naar een asielzoekerscentrum in de stad Dülmen, 360 kilometer verderop, werd gestuurd.

Lees ook: Asielzoekers roven azc Alphen aan den Rijn leeg

Na twee weken ontdekten medewerkers van het Rode Kruis de fout, doordat de man te mooie kleren droeg en zich anders gedroeg dan de andere asielzoekers. Uiteindelijk is met de hulp van een lokaal Chinees restaurant de waarheid achterhaald. Ja, echt waar.

En wat de man er zelf over te zeggen had? 'Europa is niet zoals ik had verwacht', zei hij tegen Christoph Schlütermann, een medewerker van het Rode Kruis bij het asielzoekerscentrum.