Door: Redactie Panorama Fotografie:
Fail
1

Australische gevangene na vlucht van 1000 kilometer gepakt met handboeien nog om

Een Australische gevangene is ontsnapt en werd bijna duizend kilometer verderop opnieuw gearresteerd met zijn handboeien...

Een Australische gevangene is ontsnapt en werd bijna duizend kilometer verderop opnieuw gearresteerd met zijn handboeien nog om. 

De 27-jarige Kim Thomas Riley ontsnapte onderweg naar het ziekenhuis in Darwin, Australië waar hij onderzocht zou worden voor pijn op zijn borst. Twee dagen later werd Riley gevonden, terwijl hij zich probeerde te verstoppen onder een boomstam in Cape Crawford in het noordelijke deel van Australië. Ongeveer duizend kilometer van het ziekenhuis in Darwin. Hij had zijn handboeien nog om.

Hulp

De vriendin van Riley, Rachel Chatfield, wordt ervan verdacht hem te hebben geholpen bij zijn ontsnappingspoging. Ze zou haar wederhelft hebben opgehaald bij het ziekenhuis en 700 kilometer noordwaarts met hem gereden zijn. Waarna Riley mevrouw Chatfield en haar kinderen om nog onbekende redenen achterliet langs de snelweg om zijn vluchtpoging alleen oostwaarts voort te zetten. Toen de auto geen benzine meer had, strandde Riley en daarmee ook zijn vluchtpoging.