Door: Y.M. Osterloh Fotografie:
Fail
0 bekeken
1

Alleen in België: arrestant huppelt cel uit

Wéér een nieuwsbericht dat al onze vooroordelen over de Belgen bevestigt. Geintje hoor, Zuiderburen. We vi...

Wéér een nieuwsbericht dat al onze vooroordelen over de Belgen bevestigt. Geintje hoor, Zuiderburen. We vinden jullie hartstikke lief. Maar dit nieuwtje konden we gewoon niet negeren.

De Brusselse politie heeft een gigantische blunder begaan. Een arrestant kon op z'n dooie gemak - schijnbaar viel het niemand op - zijn celletje verlaten na een technische storing. Door de storing werkte het slot op de deur niet naar behoren. De man, van wie we geen verdere gegevens hebben, was kort voor zijn moeiteloze ontsnapping aangehouden na een overval op een apotheek. Ook een compagnon van de overvaller werd aangehouden. Dat ventje zit nog wel vast.

Lees en zie ook: als misdaad loont: de tien grootste overvallen (FOTO'S)

Toedracht

Het incident vond afgelopen vrijdagavond plaats in het politiebureau van de Brusselse deelgemeente Vorst. De brutale overvaller is nog altijd spoorloos. De Brusselse politie wil vooralsnog geen verdere details geven over de toedracht van de storing, maar zegt dat er geen sprake is van menselijk falen.

Gevangenissen in België

Niet alleen op politiebureaus is het huilen met de (platte) pet op. Ook de gevangenissen van onze Zuiderburen schieten vaak ernstig tekort. De bajes is in België (afgebeeld is de nor van Vorst) over het algemeen zwaar verouderd en overvol. Eén van de redenen waarom cipiers eerder dit jaar staakten.

Deze ontsnapping had het eerste seizoen van Prison Break een heel stuk korter gemaakt.