Entertainment
ONEPASS | Dit is een speciaal artikel

Zelfs Hollywood is klant

Bekijk een Nederlandse serie of film en de kans is groot dat bij de aftiteling de naam Henno van Bergeijk en zijn bedrijf Car Casting Holland opduiken. Iemand zal namelijk het vervoer moeten regelen.

Car Casting Holland
Fotografie: Sander Boer

Van de forenzen die dagelijks het onopvallende station van Weesp passeren zal hoogstwaarschijnlijk slechts een enkeling bese en dat in een paar al even onopvallende loodsen pal aan het spoor Nederlandse filmgeschiedenis is geschreven. Of, misschien wel beter gezegd: staat opgeslagen. Het in het Noord-Hollandse stadje gevestigde bedrijf Car Casting Holland, dat gespecialiseerd is in voertuigen voor allerhande producties, is in grofweg 25 jaar tijd uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse film- en televisiewereld.

Desalniettemin zal de naam van de oprichter en de eigenaar, voertuigfanaat Henno van Bergeijk (51), zelfs de meest fanatieke filmkenner veel minder zeggen dan een De Bont, Maas of Koolhoven. Van Bergeijk klinkt dan ook direct enthousiast als Panorama belt en vraagt of er eens een verslaggever een kijkje mag komen nemen. Het welkom, op een ijzige donderdagavond zo’n anderhalve week later, liegt er dan ook niet om. Ook al staat de werkplaats van Car Casting Holland op slechts enkele minuten lopen van het station, een extravagante, donkergroene Toyota FJ Cruiser staat al keurig te wachten voor de ingang van het stationsgebouwtje. Het raampje zakt en Henno vraagt glunderend: “Panorama?’’

THE HITMAN S BODYGUARD DIE ZO N 150 MILJOEN EURO OPBRENGT IS EEN WARE MONSTERKLUS VOOR CAR CASTING HOLLAND 

Dit is een OnePass artikel

Lees de artikelen van je favoriete magazines, waar je ook bent.

Meer over OnePass