Entertainment
ONEPASS | Dit is een speciaal artikel

Busje komt nooit meer

In de serie ‘Herinnert u zich deze nog, nog, nog...?’ blikt Panorama terug op het succes van vergeten artiesten. Deel 6: de cabaretiers van Höllenboer, die Nederland tot hun eigen verbazing veroverden met hun nummer over een busje dat zo komt.

Busje komt zo
Fotografie: ANP e.a.

Niet een, niet twee, maar liefst twaalf keer achter elkaar vinden de mannen van het Twentste cabaretduo Höllenboer het nodig om ons duidelijk te maken dat er zoiets alledaags gebeurt als een busje dat komt aanrijden. Maar wat blijkt? Na die twaalfde keer is hij er nog steeds niet! Dan moeten we wéér eventjes geduld hebben, ‘want het busje komt zooooo’.

Het is voor de luisteraars van radiozender 100% NL in 2014 reden genoeg om het lied uit te roepen tot irritantste nummer 1-hit aller tijden. Iets waar Gerard Oosterlaar, de zanger van Höllenboer en tevens de bedenker van de kreet die het duo zelfs door een licentiebureau wettelijk heeft laten beschermen, het roerend mee eens is. “Het is ook een irritant nummer,” zegt hij. “De eerste keer is het nog leuk, de tweede keer misschien ook nog wel. Maar daarna? Hoe vaker je het hoort, hoe irritanter het wordt.”

Dit is een OnePass artikel

Lees de artikelen van je favoriete magazines, waar je ook bent.

Meer over OnePass