Door: Jochem Davidse Fotografie: ANP
Entertainment

André Hazes – Ik Haal Alles Uit Het Leven

De legendarische beelden van zijn vader uit de klassieke documentaire Zij Gelooft In Mij stammen inmiddels  uit een ver verleden, maar aanstaand weekend staat er opnieuw een rasechte Hazes solo in Ahoy: André Hazes, zoon van.

In de aanloop naar die twee concerten is bij SBS6 al een aantal weken zijn eigen reallifesoap Ik Haal Alles Uit Het Leven te zien.

En hoewel de reallifesoap als genre (Barbie, Michael en de rest van de Haagse leeghoofden, Andy van der Meijde, de voltallige families Roelvink, Froger en Veerkamp...) op sterven na dood is, is die serie opvallend aangenaam kijkvoer.

André zelf is behalve een écht goede volkszanger en entertainer (al doorstaat hij de vergelijking met zijn vader uiteraard niet, maar dat doet niemand) een sympathieke en spontane praatjesmaker zonder veel kapsones. Ook het volk waarmee hij zich omringt is op een verfrissende manier normaal.

Zijn zestien jaar oudere vriendin Monique en haar familie van kermis-exploitanten, zijn neef en boezemvriend Djarno, zijn geluidsman Peter (die ook nog voor zijn vader werkte), allemaal zijn ze van het type rechttoe rechtaan, we drinken er nog eentje en verder niet te veel zeiken.

Waarschijnlijk is dat ook de reden dat zijn bezoek aan de vluchtelingenkampen op het Griekse eiland Lesbos, in de laatste aflevering van de serie, niet direct tenenkrommend werd. Maar in zijn eigen habitat, een woonwagenkamp op een troosteloos bedrijventerrein in Rotterdam (!), is de aanstormend volkszanger ontegenzeggelijk op zijn best.

Dollend met de bejaarde oma van zijn vriendin Monique:

André: “Wat eten we vanavond, oma?”

Oma: “Vis.”

André: “Vis? Alweer?”

Oma: “Hoezo alweer?”

André: “Vanochtend ook al, ik proef het nog!”

Oma: “Vanochtend?”

André: “Niet? Oh sorry, dan heb ik de smaak van Monique nog in mijn mond.”

Of tijdens het klein snijden van een paar zoetzure augurken, waarna hij zijn schoonvader twee vingers onder de neus steekt:

“Hier, moet je ruiken...”

Schoonvader: “Wat?”

André: “Ik moet ineens aan je dochter denken.”


Deze voetballers investeerden hun geld en dat ging (meestal) gruwelijk mis
Lees ook:
Deze voetballers investeerden hun geld en dat ging (meestal) gruwelijk mis
John Heitinga wilde investeren in een homokroeg, dat ging helemaal mis. Wij maakten een overzicht van hem en andere voet...

Tussen de schaamteloze grappen door is André Hazes wel degelijk serieus (maar dus niet té serieus) met zijn zangcarrière bezig, met als voorlopig hoogtepunt de concerten in Ahoy van aanstaande vrijdag en zaterdag. Tel daarbij op dat hij graag een biertje lust, dat hij zeer slecht songteksten kan onthouden, dat hij een zoon heeft die André Hazes heet, én dat hij valt op vrouwen met een totaal andere leeftijd dan de zijne, en het kan niet anders of die jongen wordt een hele grote. Let maar op.