Door: Jelmer Wijnstra

Wat gebeurt er op dag tweëendertig van het EK?

Een EK-finale die zo saai was wij kunnen het niet heugen. Dat het team van het saaie voetbal hem dan wint is bijna logis...

Een EK-finale die zo saai was wij kunnen het niet heugen. Dat het team van het saaie voetbal hem dan wint is bijna logisch dit EK. 

Een helftje slapen was geen probleem geweest al was het dan wel dat je de aftocht van de Cristiano Ronaldo had gemist. Twee keer in tranen. Het was eigenlijk wel heel erg sneu voor de superster. Het is dan ook niet de zomer van de twee grootste spelers van de wereld. Messi verloor de finale en Ronaldo moest roemloos naar de kant

In de tweede helft werd het pas leuk na het inbrengen van Kingsley Coman. De speler van Bayern München creëerde een aantal kansen, maar de Fransen wisten er niet goed mee om te gaan. Al was Andre Pierre Gignac vlak voor tijd dichtbij met een schot op de paal.

In de verlenging werd Ronaldo wel gelukkig. Éder de spits van Lille werd de grote volksheld. Nadat hij zich had losgerukt van Laurent Koscielny schoot hij hard raak in de korte hoek.

En eigenlijk is het belachelijk dat de Portugezen daarmee de Europese titel pakten. Ze eindigden als derde in de poule en speelden alleen maar gelijk. Alleen Wales werd binnen negentig minuten verslagen. Maar respect moet je er ook voor hebben want mentaal gezien is dit een hele knappe titel!

Het was misschien niet het team met de beste voetballers, maar wel het beste team! Om het EK maar af te sluiten met een Cruijfiaanse uitspraak.