Door: Jelmer Wijnstra

Wat gebeurt er op dag negenentwintig van het EK?

Oh wat een wedstrijd. Het is goed dat we even twee dagen mogen rusten richting de finale want man oh man wat een spektak...

Oh wat een wedstrijd. Het is goed dat we even twee dagen mogen rusten richting de finale want man oh man wat een spektakel was dit.

Duitsland – Frankrijk: 0-2

Frankrijk begon furieus aan de wedstrijd en Duitsland was zichzelf niet, maar de mannen van Deschamps konden niet de verdiende 1-0 maken. Duitsland nam de regie over en had zelfs zeventig procent balbezit. Kansen kreeg de ploeg van Löw dan ook genoeg, maar ook Die Mannschaft wist het niet af te maken. Op het moment dat iedereen al opstond om een borrel in te schenken met een stukje kaas of een bitterbal kregen de Duitsers het deksel op de neus. Uit een corner kreeg Bastian Schweinsteiger de bal op zijn arm. Rizzoli twijfelde even, maar gaf het gastland de kans vanaf elf meter. Antoine Griezmann wist wel raad met dat buitenkansje.

In de tweede helft hetzelfde speelbeeld. De Duitsers bleven maar aanvallen, maar ook de moedeloosheid nam steeds meer toe. Vooral bij Löw aan de zijkant. In plaats van te snuffelen sloeg hij veelvuldig zijn handen tegen het hoofd. Eén zwak momentje van de Duitsers bleek beslissind. Kimmich werkte slecht weg. Pogba toverde. Neuer grabbelde en Griezmann profiteerde. Duitsland kreeg ook daarna nog voldoende kansen, maar het geluk ontbrak onze Oosterburen. En dus mag Frankrijk zondag in eigen land  gaan proberen de titel te pakken. En Duitsland? Ja, schade, alles ist vorbei..

Vandaag: 

Vandaag dus gelukkig nog geen finale. Het is tijd om even bij te komen en misschien te genieten van de gouden medailles van Oranje door bijvoorbeeld Dafne Schippers. Oh man wat kijken wij uit naar die finale..