Door: Jelmer Wijnstra

Wat gebeurt er op dag éénendertig van het EK?

Na twee dagen van rust is het zover: de grote finale. Het is het moment waar we eigenlijk al het hele toernooi naar uitk...

Na twee dagen van rust is het zover: de grote finale. Het is het moment waar we eigenlijk al het hele toernooi naar uitkijken. Met de teams die we waarschijnlijk niet beiden hadden verwacht. Maar één van de twee mag vanavond laat de kurken laten knallen.

Portugal - Frankrijk

Beide teams zijn geheel anders door het toernooi gelopen. Frankrijk met vele overwinning en de Portugezen met eigenlijk alleen maar gelijke spelen. Maar bij Portugal lijkt Cristiano Ronaldo in vorm te komen en dat kan de Fransen nog wel eens gaan opbreken. De aanvaller van Real Madrid kan in vorm namelijk elk duel vanuit het niets beslissen. Wat ook mooi is voor de Portugezen is dat Pepe fit is voor de finale. De verdediger moest door een blessure de halve finale tegen Wales missen. Zijn terugkeer is een opsteker voor bondscoach Fernando Santos want om Antoine Griezmann af te stoppen is Pepe hard nodig. 

Met Griezmann is meteen de speler van het toernooi genoemd. Waar hij na de eerste wedstrijd werd afgeschreven kwam hij ijzersterk terug. Met zes doelpunten kan de topscoorderstitel bijan niet meer ontgaan. Ook de al afgeschreven Paul Pogba is nu een steunpilaar voor de ploeg van Didier Deschamps. Maar de grootste vraag blijft wie gaat er aan de haal met die beker. Frankrijk zal de beker willen pakken voor het thuispubliek, maar Portugal wil juist revanche voor het verliezen van die beker voor de eigen fans in 2004. Kunnen de tranen van toen bij Ronaldo worden ingeluid met zijn eigen juichkreet? SI!!!