Door: Jelmer Wijnstra

WAG van de dag: Jacky Schoenaker

Tijdens het EK lopen er genoeg mooie WAG’s rond ook wel Wifes and Girlfriends genoemd. Dit EK is er dan...

Tijdens het EK lopen er genoeg mooie WAG’s rond ook wel Wifes and Girlfriends genoemd. Dit EK is er dan ook elke dag een WAG van de dag. Het is een rustdag en dus hebben wij normaal gesproken geen WAG van de dag. Maar we hebben ook al genoeg buitenlandse vrouwen gezien. Een doodnormale Hollandse tussendoor kan dan ook geen kwaad. Daarom op de twee rustdagen voor de finale twee spelersvrouwen van spelers uit de Eredivisie. 

Jacky Schoenaker is de eerste van de twee Nederlandse die zich WAG van de dag mag noemen. Als u zegt die naam komt mij bekend voor dan zou dat wel eens kunnen kloppen. De Rotterdamse is namelijk hockeyster voor Amsterdam en het Nederlandse team. En ze is de vriend van Go Ahead Eagles-keeper Erik Cummins. Eerder had ze ook een relatie met Daley Blind

Lees ook: WAG van de dag: Ana Ivanovic 

Deze week kreeg Jacky slecht nieuws te verwerken. Ze mag namelijk niet samen met goede vriendin Ellen Hoog mee naar Rio. Vorige week raakte ze geblesseerd aan haar hamstring en dus viel ze af voor de Olympische selectie. Voor Jacky is het extra zuur want ze moest ook al het EK missen vorig jaar door dezelfde blessure. Doordat ze in augustus nu niet aan de andere kant van de wereld zit kan ze wel Erik aanmoedigen in de Adelaarshorst, maar dat had ze liever niet gewild..