Door: Jelmer Wijnstra

Speler van de dag: Griezmann vs Ronaldo

Tijdens het EK hebben we elke dag een speler van de dag. Eén van de dag van gisteren en iemand die vandaag moet g...

Tijdens het EK hebben we elke dag een speler van de dag. Eén van de dag van gisteren en iemand die vandaag moet gaan schitteren. Vandaag gaat het natuurlijk om wie de speler van het toernooi wordt. Antoine Griezmann of toch Cristiano Ronaldo. Laten we met de laatste beginnen

Laat in vorm

Het duurde even, maar Cristiano Ronaldo is dan eindelijk in vorm. Net als een diesel komt hij uiteindelijk boven alles en iedereen uit zowel letterlijk als figuurlijk. Want wat sprong de superster van Real Madrid hoog in de halve finale tegen Wales bij de 1-0. Menig NBA basketballer zou jaloers zijn. Het was eigenlijk de opwaartse lijn die Ronaldo inzette na de groepsfase. In de laatste wedstrijd tegen Hongarije maakte hij er al twee waarna hij tegen Kroatië de assist gaf op Ricardo Quaresma. Tegen de Polen had Ronaldo weer een bescheiden rol om tegen Wales te laten zien wie de grote ster is van dit EK! Maar is het genoeg voor de titel speler van het toernooi? Dat is de vraag want met Antoine Griezmann heeft Ronaldo een geduchte concurrent.

Drake: 

De speler van Atletico Madrid was net als Ronaldo in de groepsfase nog niet echt in vorm. Na de eerste wedstrijd leek hij ook te zijn afgeschreven door bondcoach Didier Deschamps, maar in de knock-out fase is hij de gene geweest die de Fransen naar de finale heeft geleid. Griezmann maakte namelijk vijf van de negen goals in knock-out fase. Dat is meer dan vijftig procent en een ongekende prestatie. Na elk doelpunt is Griezmann even aan het telefoneren. Op sociale media wordt het al vergeleken met een videoclip van Drake. Maar wat eigenlijk nog opvallender is dat Griezmann na de Champions League finale ook in de EK-Finale staat. Net als Ronaldo en dat is voor de eerste keer in de historie. Nog niet eerder troffen twee spelers elkaar in zowel de CL-Finale als de EK-Finale. Dit geldt trouwens ook voor Pepe. Het iets wat de mannen nu alvast weer in de geschiedenisboeken kunnen bijschrijven. 

Vanavond mag de echte ster dan opstaan. Wordt het Ronaldo of toch Griezmann. Wij gaan voor de spits van Les Bleus.