Door: Jelmer Wijnstra

Speler van de dag: Cristiano Ronaldo en Hugo Lloris

Tijdens het EK hebben we elke dag een speler van de dag. Eén van de dag van gisteren en iemand die vandaag moet g...

Tijdens het EK hebben we elke dag een speler van de dag. Eén van de dag van gisteren en iemand die vandaag moet gaan schitteren. Vandaag: Cristiano Ronaldo en Hugo Lloris 

Meester

Geen duimpje, geen applausje. Alleen een wegwerp gebaar na weer een mislukte bal van een ploeggenoot. Wat zouden zijn teamgenoten bij Portugal van hem denken? Ze weten misschien ook wel dat ze hem nodig hebben om de Europese titel te pakken. Dat bewees Ronaldo gisteren maar weer eens. In de eerste helft zat hij volledig in de tang bij James Collins, maar toen hij bij een corner werd opgepakt door James Chester torende hij boven zijn oud-ploeggenoot uit en was het gedaan met de pret van Wales. 

Nu wacht nog één klus voor de superster van Real Madrid. Revanche voor de verloren finale van 2004 in eigen land. Als jong talent was Ronaldo toen in tranen nadat hij de beker moest overlaten aan Theodoros Zagorakis en de zijnen.

Betrouwbaar

Misschien dat Ronaldo voor die laatste klus wel Hugo Lloris moet gaan passeren. De doelman van Frankrijk is bezig aan een uitstekend toernooi. Waar het lijkt dat de Franse verdediging als een huis staat, moet de speler van Tottenham toch regelmatig handelend optreden. Het land is dan ook een beetje bezorgd over de verdediging, maar weet dat het gelukkig leunen op een betrouwbare doelman.

Na een uitstekend seizoen onder de lat bij Tottenham mag hij als aanvoerder de haantjes naar de titel gaan leiden. Iets waar het hele land al sinds een aantal maanden van droomt. Lloris wil zelf ook maar al te graag die beker over een paar dagen de lucht intillen. Moet ie eerst wel Manuel Neuer verslaan. Het is maar een klein detail. En Lloris weet als geen ander wat voor zware klus dat is.