Door: Jelmer Wijnstra

Speler van de dag: Antoine Griezmann

Tijdens het EK hebben we elke dag een speler van de dag. Eén van de dag van gisteren en iemand die vandaag moet g...

Tijdens het EK hebben we elke dag een speler van de dag. Eén van de dag van gisteren en iemand die vandaag moet gaan schitteren. Vandaag: Antoine Griezmann.

Topscoorder

Antoine Griezmann, wat een toernooi beleeft deze man. Afgeschreven door Descamps na de eerste wedstrijd. In de tweede invallen en scoren en daarna alleen maar beter geworden. Met als hoogtepunt? De wedstrijd in de halve finale tegen Duitsland gisteren. Al in het begin van de wedstrijd kreeg Griezmann een goede kans na een goede solo. Het schot was alleen te slap en dus lag Manuel Neuer op zijn pad. Daarna moet Griezmann terug net als heel Frankrijk terug moest. Maar vlak voor de rust kwam zijn moment. Een strafschop. Concentratie. Even oogcontact met Neuer. Dan boem vol in de linkerhoek. Neuer andere kant uit en dus 0-1. En dus was het tijd om weer even te telefoneren want dat doet de speler van Atletico Madrid bij elk doelpunt. 

Dat telefoneren lukte in de vorige interland tegen Duitsland niet. In november vorig jaar waren de aanslagen in Parijs. Griezmann moest in het stadion blijven, maar kreeg lange tijd geen contact met zijn zus Maud. Die zat in het Bataclan. Roerloos bleef ze liggen voor drie uren lang. Een week later vertelde ze haar broer in Madrid het hele verhaal. Een taxichauffeur wilde haar en haar vriend niet meenemen omdat ze bloed op hun kleding hadden. Hij wilde zijn bekleding niet vuil laten maken.. Onlangs vertelde Maud in gesprek met The New York Times dat ze nog steeds last heeft van de aanslagen. Laatst schrok ze zelfs nog van een jongetje dat langs haar rende in de supermarkt. Het trauma zal nooit helemaal verwerkt worden, maar een Europese titel met Griezmann als uitblinker zal de lach op het gezicht wel weer doen verschijnen.