Door: Jelmer Wijnstra
Ek 2016

Ondertussen bij de Oosterburen: stilte voor de storm?

Vandaag is heel Duitsland weer in rep en roer. Nee, er is dit keer geen comedian die wat te melden heeft over Erdogan.&n...

Vandaag is heel Duitsland weer in rep en roer. Nee, er is dit keer geen comedian die wat te melden heeft over Erdogan. ‘Die Mannschaft’ komt in actie.

Het is rustig rondom onze Oosterburen. Geen snuffelende bondscoaches. Geen spelers die kattenkwaad uithalen. Geen pers die onrust probeert te stoken. Heel Duitsland is dit toernooi één geheel. Wij zitten eigenlijk wel een beetje te wachten op wat onrust. Want zeg nou zelf het voetbal zelf is ook niet echt sprankelend. Sinds wanneer zijn Duitsers zo degelijk? Zelfs Oranje brengt tijdens dit EK meer sensatie.

Zorgen zijn er wel in Duitsland. Mats Hummels is geschorst en Mario Gomez en Sami Khedira zijn geblesseerd. En dus is de vraag hoe gaat Joachim Löw dat oplossen. Volgens 11freunde.de is dat niet zo moeilijk. Duitsland is namelijk een ploeg dat in het toernooi groeit en dus ook de wisselspelers. Van de overwinning is de site niet zeker. Duitsland versloeg namelijk dan wel angstgegner Italië in de vorige ronde voor het eerst. Maar nu wacht een gastland. En ja, tegen gastlanden heeft Die Mannschaft een positieve serie sinds 1972. Volgens de site moet ook die serie eens ten einde geraken. En waarom dan niet gewoon tijdens dit EK.

Kunnen wij ook eens grappen gaan maken over hun in plaats van dat zij ons lopen uit te lachen!

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws