Door: Jelmer Wijnstra
Ek 2016

Koppensnellen: Ook Wales gebruikt de vikingkreet

Wat schrijven de buitenlandse kranten eigenlijk over het EK? Branden ze hun eigen team helemaal af of leven ze op een ro...

Wat schrijven de buitenlandse kranten eigenlijk over het EK? Branden ze hun eigen team helemaal af of leven ze op een roze wolk richting titelwinst? Ook de randzaken er om heen kunnen natuurlijk niet ontbreken. Elke dag lees je het in koppensnellen.

Wales:

Gisteren was een grote dag voor Gareth Bale en co. De ploeg werd namelijk door meer dan 300.000 fans onthaalt in Cardiff waar het gehuldigd werd. Het vliegveld veranderde zijn naam voor één dag naar Bale Airport. Tijdens de huldiging konden ook de Welshe spelers het niet laten en gebruikten ze de Vikingkreet van IJsland. 

Frankrijk: 

In Frankrijk zijn ze natuurlijk aan het opwarmen voor de finale. L'Equipe schrijft 'Cristiano Ronaldo, de ster van de wereld ontmoet Antoine Griezmann, de ster van het toernooi.' Le Figaro komt op de voorpagina met de kreet: 'De Fransen in koor'. Paul Pogba was natuurlijk aan het toveren bij de tweede goal tegen Duitsland. Libération heeft dan ook hem op de voorkant met de tekst: 'de betoverde'. De kranten blikken daarmee rustig vooruit op de wedstrijd van morgen wanneer ze helemaal zullen willen uitpakken. 

Portugal:

In Portugal is het nog rustig rondom de finale. Alleen O'Jogo pakt groots uit met de tekst: 'volle sterkte'. Het heeft daarbij een foto van Pepe en Ronaldo. Die eerste lijkt weer fit te zijn voor de finale nadat hij de halve finale tegen Wales moest missen door een blessure. De Portugezen zijn daardoor weer op volle sterkte. Morgen is dan die grote finale waar beide landen nu al een paar dagen naar uitkijken. 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws