Door: Jelmer Wijnstra

Gok je rijk: “Frankrijk krijgt een flinke lel om de oren”

Verslaggevers Micha Jacobs en Dennis de Vos kunnen allebei niet voetballen, maar denken er wel alles over te weten. Wie...

Verslaggevers Micha Jacobs en Dennis de Vos kunnen allebei niet voetballen, maar denken er wel alles over te weten. Wie van deze twee weet zijn startkapitaal van 100 euro het best in te zetten bij de bookies en mag zich na de EK-finale op 10 juli dé voetbalkenner van de redactie noemen?

Tussenstand Micha-Dennis:

100,75 – 98,55 (Micha won gisteren 0,90 euro: hij won 5,90 euro door de overwinning van Portugal, maar hij verloor vijf euro omdat niet elk team scoorde. Dennis won 2,30 euro: plus 12,30 euro omdat Cristiano Ronaldo scoorde, min een tientje omdat Wales verloor en omdat niemand een rode kaart kreeg).

De wedstrijd van vandaag:

Duitsland – Frankrijk (21.00 uur)

Jacobs:

“Duitsland heeft nogal vaak de neiging om gehakt te maken van het gastland. Het schijnt dat ze in Brazilië nog steeds niet zijn uitgejankt na die 7-1 van twee jaar geleden. Nu ga ik niet beweren dat Frankrijk vanavond met dezelfde cijfers van de mat wordt gespeeld, maar ze krijgen me toch een lel om de oren! Die Duitsers kennen gewoon geen genade. Vijf euro op een Duitse overwinning (2.90 x de inzet). En ik doe er nog een schepje bovenop. Ik zet drie euro op een combinatie-weddenschap. Ik voorspel dat zowel Antoine Griezmann als Thomas Müller gaan scoren, dat Mesut Özil een assist zal geven en dat Jérôme Boateng een kaart krijgt (101 x de inzet). Als dit allemaal uitkomt, dan trakteer ik op een Duitse curryworst.”

Lees ook: Gok je rijk: “Die Portugezen mogen allemaal een spontane nekhernia krijgen”

De Vos:

Ik geloof er echt geen zak van dat de Duitsers opnieuw de finale van een groot voetbaltoernooi halen. Vooruit, de regerend wereldkampioen kreeg tot op heden dit EK pas één doelpunt tegen, maar aanvallend bakken ze er ook niet veel van. Frankrijk is na een matig begin juist steeds meer in een flow geraakt en maakte er vijf in de kwartfinale tegen IJsland. Goed IJsland is geen Duitsland, maar ik zie Les Bleus wel winnen en net als in '84 (EK) en in '98 (WK) in eigen land de finale halen. Een tientje op een Franse zege (2.80 x de inzet). Giroud scoort, daar zet ik ook vijf euro op (3.45 x de inzet) en vooruit, vijf euro op de weddenschap dat Özil er één binnen prikt, de 3-1 of zo (5.60 x de inzet). Verlies ik vanavond, dan moet ik tijdens de finale haast wel all-in gaan om nog te winnen. Maar goed, dan is wel die smakelijke Duitse curryworst binnen!”