Door: Dennis de Vos

Gok je rijk: Een jankende Ronaldo, heerlijk!

Verslaggevers Micha Jacobs en Dennis de Vos kunnen allebei niet voetballen, maar denken er wel alles over te weten. Wie...

Verslaggevers Micha Jacobs en Dennis de Vos kunnen allebei niet voetballen, maar denken er wel alles over te weten. Wie van deze twee weet zijn startkapitaal van 100 euro het best in te zetten bij de bookies en mag zich na de EK-finale op 10 juli dé voetbalkenner van de redactie noemen?

Tussenstand Micha-Dennis: 92,75 – 106,55

(Micha verloor gisteren acht euro. Vijf euro omdat Duitsland niet won en drie euro op een totaal kansloze combinatie-weddenschap. Dennis won juist acht euro. Goed, hij verloor tien euro omdat Özil en Giroud niet scoorden, maar hij cashte achttien euro op de weddenschap dat Frankrijk zou winnen.)

DE FINALE:

Portugal – Frankrijk (21.00 uur)

De Vos:

“De EK-finale Portugal-Frankrijk belooft een mooie wedstrijd te worden, met één logische winnaar: Frankrijk. Ik kan me nu al enorm verheugen op de beelden van een jankende Ronaldo, heerlijk! Heeft hij zó zijn best gedaan en dan toch wéér naast die cup grijpen. Net als in 2004, toen Griekenland nota bene in Portugal in de finale tegen Ronaldo & Co. Europees kampioen werd. Omdat het de laatste wedstrijd is, zet ik al mijn geld in. Honderd euro op een zege voor Frankrijk in reguliere speeltijd (2.10 x de inzet) en 6,55 euro op de combinatie dat Giroud én Ronaldo scoren, Nani een assist geeft en die slager van een Pepe een kaart pakt, allen in reguliere speeltijd (101 x de inzet). Oh en Jacobs, bedankt! Mede dankzij jouw soms absurde weddenschappen heb je voor mij een vrij saai toernooi toch nog kleur gegeven. Moge de beste winnen vanavond!”

Lees ook: Gok je rijk: “Frankrijk krijgt een flinke lel om de oren”

Jacobs:

Je hebt helemaal gelijk, Dennis. Ronaldo gaat vanavond inderdaad janken als een klein kind. Niet omdat hij gaat verliezen, maar omdat ie met die beker in zijn hand staat. Zoals je weet heb ik een schurfthekel aan alles wat maar met het Portugese voetbal te maken heeft, maar niet aan Ronaldo. Wat een geweldige voetballer. Toen hij die hakbal tegen Hongarije erin legde stond ik al op de banken, maar na die kopbal tegen Wales kreeg hij pas echt een staande ovatie van me. Zó hoog, zó hard. Griezmann is goed, maar Ronaldo is beter. Dat laat hij vanavond ook zien. Geen geouwehoer met combinatie-wedstrijden, verlengingen, kaarten of andere dingen: Ronaldo wint. Punt. Alles of niks: 92,75 euro op een overwinning van Portugal (4.50 x de inzet). En laten we het EK hierna héél snel vergeten.”