Door: Jeroen Kraak
Bizar

Vliegtuiggeheimen: Deze drankjes zouden stewardessen nooit drinken aan boord

Dacht je dat het eten vliegtuigmaaltijden Russisch roulette is? Dan heb je het mis! Wat pas echt gevaarlijk is, zijn de...

Dacht je dat het eten vliegtuigmaaltijden Russisch roulette is? Dan heb je het mis! Wat pas echt gevaarlijk is, zijn de drankjes.

Er is volgens de Australische nieuwssite News.com.au een ding wat het cabinepersoneel echt nooit zou nemen en dat zijn koffie en thee.

Tanks

Dat doen ze omdat het warme water in een vliegtuig uit een speciale tank komt. En deze blijken niet zo hygiënisch. De watertanks worden weliswaar regelmatig gereinigd, maar de stewards en stewardessen weten niet precies wanneer dit gebeurt. Ze zullen dus nooit het risico nemen dat blijkt dat het al lang niet is schoongemaakt.

Lees ook: Steward doet Looney Tunes

Schoonmaak

Luchtvaartmaatschappijen mogen zelf bepalen wanneer die opslag schoongemaakt wordt, als het maar gebeurt. De Association of Flight Attendants-CWA (AFA) laat de New York Post weten dat zij deze regels niet ver genoeg vinden gaan.

Bacteriën

Uit onderzoek van het Environment Protection Agency blijkt bovendien dat er bij één op de tien vliegtuigen bacteriën zijn gevonden in de tank. Bestel de volgende keer dus maar een drankje uit een blikje of flesje!

Lees ook: Slang in vliegtuig jaagt passagiers de stuipen op het lijf (VIDEO)

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws