Door: Y.M. Osterloh
Bizar

Verbaasde verdediger krijgt rood na.. harde scheet!

Een speler in de krochten van het Zweedse voetbal heeft om een wel heel opmerkelijke reden de rode kaart gekregen. De vo...

Een speler in de krochten van het Zweedse voetbal heeft om een wel heel opmerkelijke reden de rode kaart gekregen. De voetballer liet een dikke scheet. 

Van de weinig bijzondere linksback Adam Lindin Ljungkvist heb jij nog nooit gehoord. Van laagvlieger Pershagen SK, de club waar Ljungkvist speelt, evenmin. Toch heeft de verdediger het geschopt tot de internationale pers. Zelfs in Amerika hebben ze van Ljungkvist gehoord. En dat alles vanwege een scheet. De 25-jarige Zweed kreeg in het duel tegen Järna SK - op het negende niveau in het Zweedse voetbal - een rode kaart van de scheids, omdat hij een vette wind liet. De scheidsrechter zag het als een ''provocatie''.

Wat anders

Aan het regionale dagblad Länstidningen Södertälje vertelde Ljungkvist: ''Ik had last van mijn maag, dus liet ik het gewoon lopen. Daarna kreeg ik twee gele kaarten en toen een rode. Ja, ik was geschokt, het is 't vreemdste dat ik in voetbal mee heb gemaakt.'' Na afloop hadden de scheids in kwestie, Dany Kako, en de verdediger nog even woorden, maar al met al liep het incident met een sisser af. Ach. Weer 'ns wat anders dan een doodschop of tot twee keer toe je shirt uittrekken na een goal.

Alsof we nog niet genoeg hebben kunnen lachen om het Zweedse voetbal deze maand! 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws