Door: N. Pracht Fotografie:
Bizar
0 bekeken
2

Sprankje hoop voor moedig kankerpatiëntje Bradley (VIDEO)

Een lach toveren op het gezicht van een kind is het mooiste wat er is. Zeker als 't om het gezicht gaat van een jongetje...

Een lach toveren op het gezicht van een kind is het mooiste wat er is. Zeker als 't om het gezicht gaat van een jongetje dat waarschijnlijk niet heel lang meer te leven heeft.

De 5-jarige Sunderland-supporter Bradley Lowery werd tijdens de kerst van 2012 gediagnosticeerd met neuroblastoom, een akelige vorm van kanker. Sinds de ellendige diagnose worden het jochie en z'n familie overweldigd door een opeenstapeling hartverwarmende gebaren, die zijn lijdensweg enigszins draaglijker maken. En niet alleen dat: de familie Lowrey startte een inzameling om een speciale behandeling te kunnen bekostigen. De behandeling van maar liefst 700.000 pond komt nu steeds dichterbij.

Lees en zie ook: feelgood: leraar met kanker hart onder de riem gestoken! (VIDEO)

Onverwachtse hoek

De aangrijpende video, waarin de strijd van 't jonge Sunderland-supportertje is vastgelegd, is hartverscheurend. En maakte dat veel mensen de handen ineen sloegen om het jochie een hart onder de riem te steken. Zo ook uit onverwachtse hoek: supporters van Sunderlands aartsrivaal Newcastle United lieten de wereld zien dat er belangrijkere dingen zijn dan dat onnozele voetbal en brachten een ode aan het kleine vechtertje door hem tijdens een wedstrijd luidkeels toe te zingen. Kort daarop deed Everton er nog een schep bovenop en beloofde plechtig 200.000 pond te doneren, waardoor de dure behandeling bijna tot de mogelijkheden behoort.

Lees en zie ook: hartverwarmend: oma (90) geeft kankerbehandeling op, maakt legendarische roadtrip

Samen met zijn helden

Het favoriete cluppie van het jochie nodigde hem afgelopen woensdag uit om voorafgaand aan de wedstrijd tegen Chelsea samen met zijn helden het veld op te komen. Onder het toeziend oog van duizenden supporters schitterde de lichten die avond in het Stadium of Light speciaal voor hem. Die winterse avond zorgde ervoor dat hij al die maanden van chemotherapie eventjes vergat, maar de realiteit is dat het gevecht voortduurt. Er is dankzij de donaties in ieder geval weer wat hoop, want een paar weken geleden was de verwachting dat dit de laatste kerst voor het Bradley zou zijn.

Lees en zie ook: barmhartige Samaritaan herstelt het vertrouwen in de mensheid (FOTO)

 

Wij wensen Bradley en zijn familie ontzettend veel sterkte toe. Wil jij zijn gevecht steunen? Surf dan naar deze site. En, oja, een kerstkaartje sturen naar Bradley kan ook altijd nog: 

Bradley’s Fight,
C/O 5 Attlee Avenue, Blackhall Rocks,
Hartlepool, TS27 4BY.
Engeland
Verenigd Koninkrijk

(Beeld: Fiona Thompson)