Door: Jeroen Kraak
Bizar

Spin kruipt uit been meisje

Een achtjarig meisje kreeg de schrik van haar leven toen een spin uit haar been kwam gekropen. Het begon voor de Engels...

Een achtjarig meisje kreeg de schrik van haar leven toen een spin uit haar been kwam gekropen.

Het begon voor de Engelse Scarlett Hinchcliffe allemaal toen ze een wandeling maakte in het bos. Ze werd toen gebeten door een spin. Wat later kreeg ze griepverschijnselen gevolgd door oranje- en geelkleurige pus die uit een wond op haar been uitkwam. Toen werd het pas echt eng, want kort na de pus kwam de spin uit de wond gekropen, aldus de Engelse site Licolnshire Live (zie hier de foto’s).

Dat gebeurde toen de oppas het kind in bad stopte. ‘Ze zag iets bruins uit de wond kruipen. Ze pakte het op en het bleek een spin te zijn. Die gooide ze meteen in de prullenbak. Scarlett begon toen zwaar te ademen. Dat verklaarde gelijk waar haar griep vandaan kwam’, vertelt moeder Jodi.

Lees ook: Honderden dodelijke spinnen kruipen vanuit banaan in pyjama van vrouw

Oorzaak

Jodi denkt dat de beet van de spin ontstaan was toen het kind speelde in het bos terwijl ze samen met de met de hond aan het wandelen waren. Ze vindt het belangrijk dat meer mensen weten dat dit zomaar kan gebeuren. ‘Ik ben nog steeds geschokt, je verwacht niet dat zoiets gebeurt.'

Lees ook: Dodelijkste spin ter wereld bijt vrouw in borst (VIDEO)

Ziekte

Met Scarlett gaat het nog steeds niet top. Ze voelt zich nog ziek en slikt antibiotica tegen de infectie. De verwachting is dat het meisje gewoon weer helemaal herstelt.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws