Door: Jeroen Kraak
Bizar

Onderbroek van Adolf Hitler wordt geveild (FOTO’S)

Volgende week start een bijzonder veiling in de Verenigde Staten bij Alexander Historical Items. Verschillende oorlogsme...

Volgende week start een bijzonder veiling in de Verenigde Staten bij Alexander Historical Items. Verschillende oorlogsmemorabilia haan onder de hamer. Het meest bijzondere item is zonder twijfel de onderbroek van Adolf Hitler.

Onderbroek

De onderbroek met zijn initialen AH er in geborduurd werden gevonden in een hotel in het Zwitserse Graz in april 1938. Maar er gaan meer kledingstukken van de Oostenrijker onder de hamer, waaronder een paar sokken en een witte blouse. Ook is er een zeldzame gesigneerde editie van Mein Kampf uit 1930 te koop. Alleen tijdens een gevecht zal een nobel man overleven.

Bril

Maar er zijn meer bijzondere items die onder de hamer gaan. Zo wordt er ook een kapotte bril geveild van Heinrich Himmler die hij op had toen hij zelfmoord pleegde. Ook het rapport van de lijkschouwer is te kopen. 

Topstuk

Twee vlaggen gaan echter het meest opleveren tijdens de veiling, zo is de voorspelling. Een Amerikaanse vlag die wapperde op Pearl Habor tijdens de aanval van de Japanners en een vlag die op een boot tijdens D-Day hing gaan volgens de verwachtingen meer dan $250.000 opleveren. De veiling is 13 en 14 september.

Beeld Getty/BSR Agency