Door: N. Pracht
Bizar

Oma brengt 'lelijke' baby terug naar ziekenhuis

Oma's houden normaal gesproken onvoorwaardelijk van hun kleinkinderen, proppen hen liefkozend vol met eten, stoppen...

Oma's houden normaal gesproken onvoorwaardelijk van hun kleinkinderen, proppen hen liefkozend vol met eten, stoppen wat geld toe en staan ongeacht wat aan de kant van het kind als de ouders boos zijn. Tenminste als je het hebt getroffen, want niet iedere oma denkt er blijkbaar zo over. Zoals dit volgende exemplaar bijvoorbeeld.

Een zure Colombiaanse grootmoeder heeft haar dochter en pasgeboren kleinzoon mee terug naar het ziekenhuis in Santa Marta genomen omdat zij ervan  overtuigd was dat zij het slachtoffer waren geworden van een misselijkmakende wisseltruc. Oma kwam tot deze conclusie omdat het jochie te lelijk zou zijn en eiste dat de schuldige zusters de 'afschuwelijke' baby weer omwisselden voor haar prachtige bloedeigen kleinzoon. Het enige probleem: op de desbetreffende dag van de geboorte was het ventje de enige met iets tussen zijn benen die toen in het ziekenhuis ter wereld kwam. Van een misdrijf was dus helemaal geen sprake.

Opgedroogd

Dat begint al goed voor de kleine koter, net een paar dagen oud en direct zijn zelfvertrouwen aan diggelen geslagen. Nu lijken de meeste pasgeboren baby's wel een beetje op Sméagol - behalve die van jou natuurlijk - maar met een klein beetje geluk trekt dat vanzelf weer weg. Ondanks dat kon de 'lieftallige oma klaarblijkelijk niet wachten tot de baby wat was opgedroogd en wilde hem het liefst direct weer terug stoppen in.... zijn couveuse. Een schrale troost voor het afgestote lelijke eendje: echte schoonheid zit van binnen, en vrouwen vallen toch meer op je bankrekening. Ok sommige dan.

Lees en zie ook: baby probeert zijn vader iets duidelijk te maken (VIDEO)

Behandeling

De vrouw ging na een gezondheidscontrole op het kind weer schoorvoetend huiswaarts en moest eraan geloven dat het toch echt om haar kleinzoon gaat. Chadan Rosado, woordvoerder van de gemeenteraad, zegt dat de grootmoeder onder psychologische behandeling staat en dat mensen niet te snel moeten oordelen over de vrouw. Maar dat bepalen wij toch zeker zelf wel. Wij zijn in ieder geval blij om te horen dat de baby het al met al goed maakt.

Lees en zie ook: beatboxende baby neemt het op tegen zijn vader (VIDEO)

Je zou het maar hebben, zo'n oma.  

(Voor alle duidelijkheid, het betreft niet de schattige baby op de foto)

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws