Door: Jeroen Kraak Fotografie: Instagram
Bizar

Mooiste golfster ter wereld: ‘mijn borsten zijn te groot voor de golforganisatie’

Elke zondag delen we een internetklassieker. Een artikel uit de archieven van Panorama dat het opnieuw delen de moeite waard is. Met vandaag, uit juli van dit jaar: golfballen.

De Amerikaanse golftour voor vrouwen, de LPGA, heeft nieuwe kledingvoorschriften ingevoerd voor vrouwen. Dit komt waarschijnlijk vooral door de meest sexy golfster ter wereld: Paige Spiranac. Zij protesteert dan ook volop tegen de nieuwe regels.

In de voorschriften zijn de kledingkeuzes voor vrouwen aan banden gelegd. Zo mogen ze geen leggings, geen strakke broeken en decolletés dragen. Volgens Spiranac is het sexistisch en ouderwets. 

 

Golf makes me smile...sometimes #golf #18birdies

Een bericht gedeeld door Paige Spiranac (@_paige.renee) op

Spiranac, die zelf overigens geen tourkaart heeft en daardoor maar af en toe aan een wedstrijd meedoet, voelt zich gestraft voor haar vrouwelijke vormen. ‘Met deze regels zou een vrouw met grote borsten veel vaker een boete krijgen vanwege verkeerde kleding dan een vrouw met wat kleinere. De kleding zit tenslotte anders bij iets vollere en vrouwen met grotere borsten. Deze regel zorgt voor ongelijkheid en zorgt er voor dat vrouwen zich eerder schermen voor hun vormen. Zij hebben alleen maar verouderde stereotypen voor zich’, zegt de golfster tegen Fortune.

Wij zijn het helemaal eens met Spiranac. We leven tenslotte niet meer in de 19e eeuw. En stiekem kunnen we door dames als Spiranac best wel kijken naar de normaal nogal saaie sport.

 

Happy first day of summer! It's only 117 degrees here in AZ...but it's a dry heat

Een bericht gedeeld door Paige Spiranac (@_paige.renee) op