Door: N. Pracht
Bizar

Moeder gaat de hort op, ratten eten baby levend

Een afgrijselijk verhaal uit Zuid-Afrika, dat als zeer schokkend kan worden ervaren. Een pasgeboren baby is le...

Een afgrijselijk verhaal uit Zuid-Afrika, dat als zeer schokkend kan worden ervaren. Een pasgeboren baby is levend opgegeten door ratten terwijl de nalatige moeder de hort op was.

Een 26-jarige moeder van twee uit een sloppenwijk in Johannesburg liet één van haar kinderen -  een dochtertje van drie maanden - alleen thuis om te gaan feesten. Toen de moeder na een nacht stappen met een scharrel weer huiswaarts keerde, trof zij het half door ratten opgegeten meisje aan in een plas van bloed. De vrouw is gearresteerd voor kinderverwaarlozing, zo meldt The Sun.

Verslonden

De luid schreeuwende moeder alarmeerde in de vroege morgen één van de buren die de woning in snelde en voor zijn ogen de nasleep van het bloederige incident zag. 'De baby kan enkel een pijnlijke dood zijn gestorven, de oogjes, tong en vingertjes waren allemaal verslonden. Naast de missende lichaamsdelen had het kind over het gehele lichaam wonden en tandafdrukken. Deze vrouw moet rotten in de gevangenis, zij verdient het niet om moeder te zijn', aldus de omwonende.

Lees en zie ook: gigantische ratten teisteren Amsterdam! (FOTO + VIDEO)

Vonnis

Godzijdank is datzelfde lot het tweelingbroertje van het meisje bespaart gebleven, doordat - ook heel bedenkelijk - de moeder hem mee had genomen naar de plaatselijke kroeg. Volgens getuigen is het niet de eerste keer dat de moeder de kinderen alleen achter laat terwijl zij aan het feesten was. Volgens hen was dit wel voor het eerst dat zij het jongentje meenam. Het jongetje is nu ondergebracht bij zijn vader en zijn nieuwe vriendin. De opgepakte vrouw wacht nu in hechtenis haar vonnis af.

Lees en zie ook: motorrijder ligt twee dagen in mortuarium na ongeluk - levend en wel

Niet de eerste keer

Helaas is dit niet de eerste keer dat dit soort incidenten in Zuid-Afrika voorkomen. In 2011 was het ook al raak in Kaapstad toen een drie jarig meisje levend werd opgegeten terwijl zij naast haar ouders sliep.

Lees en zie ook: moeder gaat uit, ratten eten baby op

Wat is een gepaste straf voor de nalatige 'moeder'? 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws