Door: N. Pracht
Bizar

Man overleeft op het nippertje aanval grizzlybeer (VIDEO + FOTO'S)

Een Amerikaanse man is aangevallen door en grizzlybeer, die haar kroost beschermde. Pas op: de video en foto's in d...

Een Amerikaanse man is aangevallen door en grizzlybeer, die haar kroost beschermde. Pas op: de video en foto's in dit bericht kunnen als schokkend worden ervaren.

Todd Orr uit de Amerikaanse staat Montana ontsnapte ternauwernood aan de klauwen van een grizzlybeer. Zijn bloederige verwondingen zijn de stille getuigen van de aanslag van het roofdier.

Oog in oog

Todd probeerde twee 'schattige' beerwelpjes te benaderen tijdens een wandeling, maar kwam oog in oog te staan met aanstormende moederbeer. Grizzlyberen zijn uiterst beschermend voor hun welpjes. Uit overlevingsinstinct greep Todd direct naar de berenspray, maar hij kwam erachter dat de spray niet altijd gelijk zijn werking doet. De beer vluchtte uiteindelijk, maar kwam even later terug voor een tweede aanval. Het 180 kilo wegende roofdier liet een gapende jaap op z'n hoofd en gaten in zijn arm en schouder achter.

Lees en zie ook: twintig jaar terug geadopteerde beer leeft nog steeds vrolijk met zijn baasjes (FOTO'S)

Beschaving

De heftig bloedende Todd liep zo'n 5 kilometer om aan het berenterritorium te ontsnappen en weer in de beschaafde wereld te komen. Eenmaal in veiligheid trok hij zijn camera en deed verslag van het incident, terwijl hij wachtte op hulp. ''Ze heeft me goed te pakken. Ik heb geen idee wat er onder mijn pet zit. Uit mijn arm hangen stukken. Ik heb geen idee wat daar aan de hand is'', aldus de geschrokken, maar oh zo rustig lijkende Todd. Eenmaal in het ziekenhuis was er maar liefst 8 uur nodig om zijn wonden te hechten.

Lees en zie ook: aangevallen worden door levensgevaarlijke wilde dieren: je zal het maar meemaken

Betreuren

De wandelaar mag nog van geluk spreken dat hij dit incident heeft overleefd en kan navertellen. Fatale beeraanvallen vinden geregeld plaats. In augustus vorig jaar viel nog een dodelijk slachtoffer van een aanval door een bruine beer te betreuren. 

 

Todd, wij vinden je een beer van een vent!

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws