Door: Y.M. Osterloh
Bizar

Man denkt geplaagd te worden door spatader, blijkt iets heel anders te zijn.. (FOTO)

Een Chinese man dacht een spatader in zijn voet te hebben. Was het maar zo'n feest: het bleek om iets veel kwaadaard...

Een Chinese man dacht een spatader in zijn voet te hebben. Was het maar zo'n feest: het bleek om iets veel kwaadaardigers te gaan.. 't Zal je maar gebeuren!

Een man uit China - van wie geen verdere gegevens bekend zijn - keerde onlangs terug na een welverdiende vakantie in... Nigeria. Hoe dan ook, de Chinees kreeg al rap last van zijn voet. Hij dacht zelf te kampen met een spatader - en wie de foto onder het artikel bekijkt, zal hem op het eerste gezicht gelijk geven. Vreemd genoeg jeukte de 'spatader' als een malle en leek de ader - en nu wordt het wel heel vreemd - dagelijks wat te bewegen

Lees ook: man heeft last van buikpijn, doet gruwelijke ontdekking

Onfortuinlijk

In plaats van DIRECT naar de eerste beste huisartsenpost te rennen, deed de man er ongeveer een maand over om bij zijn huisarts op bezoek te gaan. Een volle maand sinds de klachten begonnen, dus. De dokter van de onfortuinlijke vakantieganger verwees de man door naar het Peking Union Medical College, in de Chinese hoofdstad. Daar kwamen de artsen er al gauw achter dat een spatader een wel heel rooskleurige voorstelling van de werkelijkheid was. De voet van de man was namelijk geïnfecteerd met een parasiet, die al lange tijd onder zijn huid leefde. Gezellig..

De man is de parasiet waarschijnlijk 'tegengekomen' op het strand. Hij is volgens de artsen, die dit geval bespraken in het medische tijdschrift New England Journal of Medicine, volledig hersteld.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws