Door: Y.M. Osterloh
Bizar

Ja, deze namen hebben baby's echt gekregen

Elke zaterdagochtend delen we rond deze tijd een 'internetklassieker'. Een artikel van Panorama.nl dat het delen waard&n...

Elke zaterdagochtend delen we rond deze tijd een 'internetklassieker'. Een artikel van Panorama.nl dat het delen waard is. Met vandaag, uit januari van dit jaar: bizarre babynamen.

Babynamen. Om precies te zijn: bizarre babynamen. Ook in 2015 was onbegrensde creativiteit het sleutelbegrip.

Daar zijn ze weer: de babynamen van het afgelopen jaar. Dankzij de Sociale Verzekeringsbank (SBV) kunnen we ons weer verwonderen over een deel van de namen van de zo'n 168.000 nieuwe bewoners die Nederland er in het afgelopen jaar bij kreeg.

Zeus en Oceaan

Zo zijn er jongens die door het leven moeten gaan als Ruig, Stoer, Helder, Jood, Zeus, Kaiser en Bro. Bij de meisjes is het soms niet veel beter. Wat te denken van de pareltjes Oceaan, Eh, Ai, Ua, Volksje, You, Wednesday en Nice. Zou toch stiekem wel heel geinig zijn als Zeus en Oceaan later verkering met elkaar krijgen.

Lees ook: Verboden babynamen 

Medelijden

We hebben nu al medelijden met de toekomstige meesters en juffen van Cyproxsius, Clay’Jahvanslyio, Ifeadikachukwu, Djiencionnairo en Q’sheiayner. Alsof dat nog niet erg genoeg is, komen we bij de meisjes deze juweeltjes tegen: Elgftheria, Marjo-lae’neiy, Nnarbys-Lenay, X’Jeàneyshá-Treángelys en Zikoranaudodimma. En dan zijn er nog compleet schaamteloze namen als Dikshit (jongen) en Eylül (meisje)

In de top tien komen overigens maar weinig verrassingen voor, al staan er wel twee nieuwe namen op plaats één. Bij de meisjes is dat Emma, bij de jongens is dat Liam. Werpen fans van Oasis massaal jongetjes? 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws