Door: Y.M. Osterloh Fotografie:
Bizar
0 bekeken
2

Gelukkige gokker scharrelt fortuin bij elkaar

Als je succes wil boeken met gokken, heb je een flinke dosis geluk én gezond verstand nodig. Deze kerel combineer...

Als je succes wil boeken met gokken, heb je een flinke dosis geluk én gezond verstand nodig. Deze kerel combineerde die twee.

Ergens in Groot-Brittannië gaat een anoniem gebleven kerel lekker het nieuwe jaar in. Héél lekker. Hij zet tijdens de kerstdagen bij wedkantoor Betfair slechts 1 pond (zo'n 1 euro en 17 cent) in op eenentwintig voetbalwedstrijden. Hij kan veel geld winnen, mits al zijn voorspellingen kloppen, uiteraard. Kleine toelichting voor de lezers die geen bal verstand hebben van de mooiste sport ter wereld: aan de andere kant van de sloot wordt ook tijdens de feestdagen lekker gevoetbald. Maar dat geheel terzijde. We gaan gokken!

Arsenal-West Brom

De gokker heeft het redelijk voor elkaar. Redelijk, want verzekerd van een prijs is hij nét niet. Nog niet. Goed, bij twee partijen moet later op de dag nog afgetrapt worden, maar de Brit heeft - met nog enkele minuten op de klok - achttien van de negentien wedstrijden die op dat moment bezig zijn goed voorspeld. Als Olivier Giroud voor Arsenal in de slotseconden de winnende maakt tegen West Bromwich Albion, kan de gokker zijn geluk niet op. Hij heeft ingezet op winst voor Arsenal en mag nu negentien van de negentien wedstrijden als juist voorspeld beschouwen. BIEM! Tenzij de tussenstanden in de allerlaatste seconden nog veranderen, natuurlijk..

Lees ook: Nederlandse voetballers genoemd in matchfixingschandaal

Slim

Nu heeft hij twee opties: doorgaan en kans maken op bijna anderhalf miljoen, of op veilig spelen en de stekker eruit trekken. Doet 'ie dat laatste, dan int hij in één klap zo'n 250.000 euro. Kiest hij voor het eerste, dan zou hij zomaar eens als miljonair 2017 in kunnen gaan. Er zijn later immers nog maar twee wedstrijden te spelen en het laatste fluitsignaal bij de eerste negentien partijen heeft bijna overal geklonken. Toch kiest hij voor het laatste en krijgt daarmee een kwart miljoen bijgeschreven. Laf? Nee, hartstikke slim. Terwijl hij het geld binnen ziet stromen, maakt laagvlieger Wycombe Wanderers met nog luttele seconden te gaan gelijk tegen Plymouth Argyle. 3-3. En daar zou zijn gok gesneuveld zijn, want de bezoekers moesten winnen.

Jackpot!